Over ons

Stichting BlijeGift ondersteunt maandelijks gezinnen/alleenstaanden die NIET in aanmerking komen voor een wekelijks pakket via de Voedselbank. 

Deze gezinnen/alleenstaanden hebben zo'n € 20,- netto p.m meer te besteden boven de norm van de voedselbank die staat op € 230,- p.m.
Deze gezinnen/alleenstaanden komen daardoor ook NIET in aanmerking voor de kledingbank, dierenbank, zodat de structurele armoede groter is.

Gezinnen/alleenstaanden die 3 jaar ondersteuning hebben gehad via de voedselbank komen niet meer in aanmerking voor een voedselpakket. Dieet of allergieën, dan is er vaak niet veel

bruikbaar uit het pakket. Hoge eigen bijdrage medicijnen, dan geen pakket. Waar kan je dan nog aankloppen? 

Op dit moment ondersteunen wij in de regio's Krimpenerwaard en Rotterdam gezinnen en alleenstaanden met levensmiddelenbonnen. Deze zijn te verzilveren bij de lokale bakker, slager, supermarkten enz. zodat het voor de lokale winkelier een win-win situatie is.

De samenstelling van het gezin bepaalt de hoogte van het bedrag aan bonnen. 

Dit jaar willen wij groeien naar 200 gezinnen/alleenstaanden. Potentieel komen in Rotterdam en de Krimpenerwaard 500 gezinnen/alleenstaanden in aanmerking. In de komende jaren willen wij doorgroeien naar deze 500 gezinnen/alleenstaanden. Uiteraard zijn de groeimogelijkheden afhankelijk van donaties, sponsoren en de door ons opgezette acties. 

Wij hopen dat u ons wilt ondersteunen zodat wij onze droom waar kunnen maken, maar vooral deze doelgroep een stevige arm om de schouders slaan en hen laten weten dat zij niet alleen staan met deze structurele armoede.

Wij werken samen met bewindvoerders, maatschappelijk werkers en andere geregistreerde hulpverlenende instanties. Zij verzorgen de screening van cliënten voor onze Stichting.

U kunt zich als particulier niet rechtstreeks aanmelden !

 
Waarom?

 Stichting BlijeGift vindt het belangrijk dat er veel minder armoede is en wil graag zoveel mogelijk gezinnen/alleenstaanden met structurele armoede van een gezonde maaltijd voorzien.

Naast het mooie, nuttige en noodzakelijke werk dat bij de voedselbanken wordt verricht om duizenden gezinnen wekelijks van een voedselpakket te voorzien, bestaat er een nog grotere groep die net niet aan het criterium van de voedselbank voldoet, maar eveneens in armoede leeft.

Stichting BlijeGift wil ruimte geven om de structurele armoede binnen deze groep te beperken.


Wie zijn wij?

Stichting BlijeGift is opgericht per 23-08-2017 te Krimpen a/d Lek.

Het bestuur bestaat uit: 
Annette Koopman (voorzitter, fondsenwerven, communicatie)
Walter Becking (lid)
Arthur Bouw (lid)
Carole Docwra (Penningmeester)

Onze vrijwilligers:
Anne-Kirsten Lips
Camilla Beijersbergen
Ellen de Heer
Jan Brader
Rick van de Werf


Het kantoor is gevestigd aan de 
Middelland 22 A,
2931 AL  
Krimpen a/d Lek, 
Telefoon 085-0656859
                 06-15268572
RSIN 857879753


Ons bestuur en vrijwilligers hebben veelal jarenlange ervaring binnen de voedselbanken.
Vrijwillig betekent bij ons geen vergoeding, niet vrijblijvend, maar wel grote betrokkenheid en saamhorigheid in een gezellig team.
We zijn neutraal, onafhankelijk en transparant richting onze donateurs en cliënten, maar afhankelijk van (financiële) giften.


Vrijwilliger worden?

Stichting BlijeGift wordt helemaal door vrijwilligers gerund. Van hoog tot laag doneert iedereen zijn tijd. Niemand krijgt dus een vergoeding voor zijn/haar inzet.
Voor alle afdelingen zijn wij vrijwel continu naar vrijwilligers op zoek.
Sommige vrijwilligers werken een halve dag per week, andere een aantal dagdelen en weer andere helpen ons gewoon af en toe.
De sfeer is erg plezierig. Gezamenlijk steken we de handen uit de mouwen en maken we het mogelijk dat vele Nederlanders, waaronder heel veel kinderen, ietsje minder in armoede leven en wat meer voedsel ter beschikking hebben
Wil je ons helpen door met je talenten aan de slag te gaan? Of zoek je een plek om (opnieuw) werkervaring op te doen?


Gezocht:
Vertegenwoordiger buitendienst
Wij zoeken een vertegenwoordiger buitendienst voor het bezoeken van winkels in de regio Krimpenerwaard en/of Rotterdam Prins Alexander.
Wij zijn op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers met overtuigingskracht, om winkeliers te bezoeken voor het plaatsen van onze donatie boxen.

Bent u gemotiveerd en wilt u aan de slag bij ons, is uw leeftijd tussen de 18 en 81 jaar dan nodigen wij u uit om te reageren.

Met vriendelijke groet,
Team Stichting BlijeGift


 
E-mailen
Bellen