Nieuws

22.11.2021

Een onvergetelijke verjaardag dankzij BlijeGift

opening-speelgoed-winkel-BlijeKids.jpegDe opening van de speelgoedwinkel werd verricht door burgemeester Roel Cazemier van gemeente Krimpenerwaard en wethouder Anthon Timm van Krimpen aan den IJssel. (Foto: Herman Visser)

ma 6 sep 2021, 11:41 - HetKontakt.nl - Krimpenerwaard

Een onvergetelijke verjaardag dankzij BlijeGift

KRIMPEN AAN DE LEK • IJs, ballondieren en natuurlijk cadeaus. Het was één groot feest aan de Middelland 22 in Krimpen aan de Lek afgelopen zaterdag. Daar werd namelijk speelgoedwinkel BlijeGift-Kids van Stichting BlijeGift geopend.

Een verjaardag zonder cadeaus of traktatie, dat kan niet vindt Annette Koopman van Stichting Blije Gift. Dus bedacht ze een plan voor een speelgoedwinkel, waar kinderen die het thuis niet breed hebben gratis een cadeau kunnen uitzoeken. “Knuffels, spellen, poppen. Het is te veel om op te noemen”, vertelt ze. “Alles is helemaal nieuw. Gekregen van verschillende donateurs.”

BlijeGift

Stichting Blije Gift ondersteunt 165 gezinnen in de regio, die niet in aanmerking komen voor een pakket van de Voedselbank. Zij krijgen iedere maand voedselbonnen, dankzij allerlei fondsen. Er werd echter ook zoveel speelgoed gedoneerd, dat Annette vond dat daar wat moois mee gedaan moest worden. “Vaak is er bij onze gezinnen geen geld voor een verjaardagscadeau. Dat kan toch niet?” Kinderen kunnen voortaan op hun verjaardag iets komen uitzoeken in de speelgoedwinkel van de BlijeGift. Annette: “De loods huren we van Arthur Bouw voor 1 euro per maand. Dat is inclusief gas, water en licht.”

Traktatie

Annette vertelt dat veel basisschoolkinderen ziekgemeld worden op hun verjaardag, omdat er geen geld is voor een traktatie. “Die regelen wij dus ook. Op maat, want een kind van vier wil graag iets anders trakteren dan een tienjarige.” En dan is er nog de doos om er thuis een groot feest van te maken. Inclusief vlaggetjes die zijn gehaakt door ouderen.

Overigens houdt het niet op bij alleen speelgoed. Er staan in de loods rekken vol kleding, mensen krijgen corona-zelftesten mee en er liggen heerlijke warme dekens. “Ik vraag overal waar ik kom of iemand iets wil doneren.” Annette hoopt binnenkort ook kinderen van buiten Stichting BlijeGift te kunnen helpen aan hun mooiste verjaardag ooit. Want: “Die blije gezichtjes, daar doe je toch alles voor?”

Margje Rijsdijk-Kooistra

collage-klein.jpegDocument_2021-10-12_140723.jpeg

Admin - 15:49 @ BlijeGift 


 
E-mailen
Bellen